Ai 0 produse in cos

Pret total: 0 lei

default default

Blog

Cum sa iti alegi corect nuanta fondului de ten?


Cum sa iti alegi corect nuanta fondului de ten?
 
Ne dorim intotdeauna sa venim in ajutorul intregii comunitati de makeup-up artisti oferind  sfaturi, tutoriale si informatii cat mai utile. Asadar, in articolul de astazi iti vom explica cum iti poti alege nuanta fondului de ten, in functie de subtonul pielii, formula, dar si ingrediente.
 
In primul rand, trebuie sa identificam tipul de ten si sa alegem corect formula potrivita in functie de tipul nostru de ten.
De exemplu, in cazul in care avem un ten uscat, vom avea nevoie de o formula hidratanta si lejera, insa daca tenul nostru este normal spre gras, vom avea nevoie de o formula cu un finish cat mai natural, mat si cu o acoperire ceva mai mare.
Tenul acneic sau cu probleme are nevoie neaparat de o formula cat mai safe cu ingrediente ce nu contin parfum, ulei, parabeni sau alte substante daunatoare pentru a putea fi utilizat zilnic fara probleme. De exempu, un fond de ten cu acoperire mare, finish mat si ingrediente safe, este Fondul de ten waterproof de la MUP pe care il gasiti pe SalonProvider. Acesta este potrivit oricarui tip de ten, in special tenului mixt, normal, acneic sau gras.
Un alt fond de ten pe care il recomandam, cu o formula vegana, finish mat, aspect foarte natural si lejer este celebrul Fond de Ten de la Dose of Colors, care datorita ingredientelor se muleaza pe orice tip de ten (uscat,normal, mixt, gras).
Acesta are o rezistenta foarte buna, acoperirea este “construibila” spre mare, astfel incat tenul nu este incarcat iar produsul se simte foarte lejer.De asemenea este recomandat pentru uzul zilnic deoarece contine doar ingrediente safe. Totodata, brandul este cruelty free.
Pe langa aceste recomandari, in momentul in care ne-am hotarat asupra produsului, urmeaza inca un pas extrem de important si anume alegerea nuantei fondului de ten.
 
Nuanta fondului de ten se alege in functie de subtonul pielii, iar subtonul se imparte in:
 -cald (tinde spre galben, piersica)
 -rece (tinde spre roz, albastru)
 -neutru (undeva la mijloc, fie cenusiu, olive, rosu)
 
Metodele prin care va puteti afla subtonul pot fi diferite, insa noi va recomandam sa urmariti clipul de mai jos, in care Monica Palcau ne explica foarte clar care sunt cele mai bune metode pentru a afla corect subtonul pielii,semnificatia codurilor dar si cum se alege corect nuanta produselor.
 
Noi consideram acest video ca fiind extrem de folositor pentru orice makeup artist sau pasionat de beauty care isi doreste sa afle care este metoda corecta privind alegerea nuantei fondului de ten in functie de subton, formula si acoperire.
 
up-to-top